Saatat ihmetellä, mitä tapahtui peliriippuvaiselle läheisellesi. On tutkittu paljon sitä, miksi ihmiset saavat tämän ongelman. Tutkimukset ovat osoittaneet, että peliriippuvuus ei ole yksiselitteinen syy.

Vaikka syyt voivat vaihdella tapauksesta toiseen, on tärkeää ratkaista tämä häiriö mahdollisimman pian.

Rahapelaaminen on jännittävä kokemus. Adrenaliini käynnistyy varsinaisen toiminnan aikana, ja se on mahtava tunne. Nämä “hyvän olon” tuntemukset aivoissa voivat toistua toistuvasti, minkä vuoksi riippuvuus. Käsittelemme tässä artikkelissa joitakin syitä, joiden vuoksi ihmiset tulevat riippuvaisiksi rahapeleistä.

Monet ihmiset katsovat rahapelaamisen täyttävän tyhjiön heidän elämässään. Jos joku sydäntäsi lähellä oleva ihminen kuolee, rahapelaamista voidaan käyttää täyttämään tätä tyhjiötä ja tyydyttämään kaipuuta, jota tunnet häntä kohtaan. Saatat ajatella, että elämästäsi puuttuu jotakin, mutta et pysty määrittelemään sitä tarkasti. Tämä voi johtaa peliriippuvuuteen.

Joskus haluat paeta perheesi stressiä ja pelata uhkapelejä. Jotkut pelaavat päästäkseen henkistä tai taloudellista taakkaa pakoon. Tällaiset pelurit löytyvät usein pelaamasta nettipelejä, kolikkopelejä tai lottoa.

On suuri todennäköisyys tulla uhkapelaajaksi, jos ympäröi itsensä muiden uhkapelaajien kanssa. Peliriippuvuus voi johtua ympäristöstä, jossa elät.

Nämä ihmiset elävät todennäköisesti elämäntapaa, johon kuuluu uhkapelaaminen. On helppo rakastaa voittopuolta, mikä voi olla motivaatiosi. Se on kirsikka kaiken sen päälle, mitä saat “helposta rahasta”.

Peliriippuvuus on kasvava ongelma, erityisesti nettipelaamisen yhteydessä. Tutkimusten mukaan 15 miljoonaa amerikkalaista on vaarassa kärsiä ongelmapelaamisesta. On myös noin 5,5 miljoonaa ihmistä, jotka ovat patologisia tai ongelmapelaajia.

Kuulutko sinä näihin tilastoihin? Haluaisitko tehdä muutoksen elämässäsi?

Kukaan muu ei voi tehdä sitä sinun hyväksesi. Vain sinä voit tehdä muutoksen elämässäsi. Olet ainoa, joka on päättänyt laskeutua peliriippuvuuteen johtavaa liukasta tietä. Tämä ei tarkoita, että olet vastuussa. Päätit, että sinua lohdutetaan jollakin tavalla.

Ihmisen luonto on etsiä mielihyvää ja välttää kipua. Se voi kuitenkin tulla hyvin kalliiksi, jos onnellisuus tapahtuu perheen, ystävien ja korvaamattomien asioiden kustannuksella.

Sinulla on nyt tilaisuus valita toisenlainen reitti.

Ensinnäkin on tärkeää tunnistaa peliriippuvuutesi perimmäiset syyt. Tämä vaatii sinulta rohkeutta ja halukkuutta, sillä sinun on kohdattava itsesi.

Tämä saattaa olla jotain, mitä olet vältellyt jonkin aikaa. Nancy Wilsonin laulu “I’ve been there to paradise” on erinomainen esimerkki siitä, kuinka monet ihmiset juoksevat itseään pakoon ulkoisiin häiriötekijöihin etsien lyhytaikaista mielihyvää ja tyydytystä. Heiltä jäävät kuitenkin huomaamatta elämän olennaiset asiat ja yhteys sisäiseen itseemme, joka antaa elämällemme merkityksen. Pelko sisäisen tyhjyyden löytämisestä saa meidät välttelemään itseämme hinnalla millä hyvänsä. Miksi meidän pitäisi pelätä tyhjyyttä, kun se voisi olla ystävämme? On helpompaa istua tyhjyyden kanssa kuin pelata koko elämänsä uhkapeliä. Olen ollut siinä monta kertaa ja voin kertoa teille tarinan.

Saatatte tuntea, että teiltä puuttuu rohkeutta. Osaat pelata uhkapeliä, joten sinulla on paljon rohkeutta. Riittää, että olet avoin ottamaan ensimmäisen askeleen. Se on vain suunnattava uudelleen.

Saatat myös huomata, että peliriippuvuuttasi on käytetty peittämään epämiellyttäviä oireita, kuten tylsyyttä, yksinäisyyttä, ahdistusta tai masennusta. Kaikki ihmiset osallistuvat johonkin näistä tunteista joskus. Tämä ei ole harvinainen tila.

Ehkä pakenet vaikeuksia tai kriisejä, joita et osaa käsitellä. Se on ihan okei. Sinun ei tarvitse pystyä käsittelemään kaikkea elämässäsi. Me opimme taitoja sitä mukaa kuin kuljemme.

Kolmanneksi, kun tunnistat peliriippuvuutesi perimmäisen syyn, voit sitten löytää keinon sen täyttämiseen.

Jos olet päättänyt lopettaa peliriippuvuutesi, sinulla on siihen valta. Oletko valmis tekemään niin nyt? Teknologisen kehityksen ansiosta monet ihmiset voivat nyt löytää uusia tapoja tehdä asioita. Joistakin näistä asioista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Huijaukset ovat nykyään merkittävä teknologiaan liittyvä ongelma. Syynä on huipputeknisten vempaimien tulo. Huijaajat voivat nopeasti tunnistaa tarvittavat tiedot päästäkseen käsiksi ihmisten luottokortteihin ja pankkitileihin.

Uhkapelaaminen on yksi esimerkki huijauksesta. Uhkapelaaminen, erityisesti online-uhkapelaaminen, on yleinen huijausalue. Monet ihmiset haluavat tehdä paljon rahaa. Monet ihmiset keskittyvät niin paljon rahan tekemiseen, että he laiminlyövät huomioida alueita, jotka vaativat huomiota.

Ihmiset, jotka lankeavat mainoksiin, joissa luvataan nopeaa ja helppoa rahaa, takuuvoittoja tai parempia voittomahdollisuuksia, joutuvat todennäköisimmin saaliiksi.

On kuitenkin monia vaihtoehtoja näiden ongelmien ratkaisemiseksi. On olennaista tunnistaa, mikä uhkapelitoiminta vaikuttaa petolliselta ja mikä tekee päinvastoin.

Seuraavassa on muutamia ideoita:

1. Kun joku vaikuttaa päällekäyvältä, on tärkeää oppia arvioimaan asioita. Hän saattaa pystyä tyrkyttämään mitä tahansa, mitä hän haluaa, tilanteesta riippumatta. Tämä muistuttaa uhrien asettamista uhkavaatimukseen: “Nyt tai ei koskaan”. On hyvin mahdollista, että uhkapeluri väittää, ettei se voi odottaa kuin yhden päivän.

2. Tutkimukset osoittavat, että jos uhkapelitoiminta lupaa suuren rahasumman lyhyessä ajassa ja pientä maksua vastaan, kyseessä on todennäköisemmin huijaus. Huijaukseen on mahdollista langeta, jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

3. Toiminta voi olla huijausta, jos säännöt ja määräykset ovat haastavia ymmärtää. Tämä johtuu siitä, että huijarit eivät aina pysty kertomaan kaikkia faktoja. Monilla huijareilla on piilotettuja tavoitteita tai kustannuksia, joiden avulla he voivat ansaita enemmän rahaa uhreilta.

4. Pelisopimukset, jotka eivät tarjoa mitään vastineeksi rahoillesi, ovat huijausta. Monesti ihmiset saavat aluksi asioita ilmaiseksi. Saatat jopa saada rahanpalautustakuun. Vaikka tämä kuulostaa liian houkuttelevalta, se on vain yksi kannustin lisää.

On tärkeää olla varovainen, jos joudut tällaisiin tilanteisiin. Ihmiset eivät tiedä, mikä on huijaus, ellei se ole ilmeinen.